Duurzame Groenvakken en Parkeerplaatsen

Project in Gemert-Bakel: Duurzame Groenvakken en Parkeerplaatsen voor een Natuurlijke Uitstraling

Auteur

Erik

Project in Gemert-Bakel: Duurzame Groenvakken en Parkeerplaatsen voor een Natuurlijke Uitstraling

 

Wij zijn verheugd om ons recent voltooide project in de gemeente Gemert-Bakel te presenteren. In opdracht van de gemeente hebben we meerdere groenvakken aangelegd die bijdragen aan een natuurlijke en aantrekkelijke omgeving.

 

De parkeerplaatsen tussen deze groenvakken zijn gerealiseerd op een stevige fundering van BVB Urbansand 60-40, geleverd door BVB Landscaping. Voor de bestrating is er gekozen voor de innovatieve Flood Twin klinkers van Vd Bosch Beton bv. Deze klinkers zijn niet alleen duurzaam en visueel aantrekkelijk, maar bieden ook een effectieve oplossing voor afwatering, waardoor wateroverlast wordt voorkomen.

 

Om de parkeerplaatsen nog beter in de natuurlijke omgeving te laten opgaan, hebben we de klinkers ingevoegd met een substraat van voedingsrijke grond, verrijkt met graszaad van BVB Substrates. Dit bevordert de groei van gras tussen de stenen, wat zorgt voor een groenere en naadloze integratie met de omgeving.

 

Het resultaat is een duurzaam en esthetisch verantwoord project waar de bewoners van de Egelmeer in Milheeze jarenlang van zullen genieten.